Skip to main content

Iot solutions

IoT Solutions

Master Chips heeft reeds vele jaren ervaring binnen de wereld van IoT en wil klanten hiermee dan ook bijstaan in het maken van de juiste keuzes voor IOT oplossingen

Iedere IOT oplossing is een combinatie van verschillende bouwstenen. Dit gaat van de machine, het gebouw elk andere installatie, naar de sensoren, de communicatie hiervan naar de Cloud of elke andere gegevensbron, naar het uiteindelijke platform waarop de data gevisualiseerd wordt.

Door de expertise die Master Chips de afgelopen jaren hierin heeft opgebouwd kunnen we de klanten met elk van deze bouwstenen verder helpen om tot een uiteindelijke IoT Oplossing te komen.

Onze IOT solutions in verschillende bouwstenen

IoT sensoren

De start van ieder IoT project

Meer info IoT sensoren

IoT gateway

De communicatie tussen sensor en platform

Meer info IoT gateways

Private LoRa gateway

Verbind uw LoRa sensoren

Meer info LoRa gateway

IoT routers

Uw eigen monitorings platform

Meer info IoT routers

IoT cloud platform

Uw eigen monitorings platform

Meer info IoT cloud platform

Mail Master Chips

Stel ons al uw vragen!

Contacteer ons

IoT Sensoren 

Deze vormen de basis van elke IOT oplossing. Een sensor zorgt ervoor dat data automatisch kan gemeten en verstuurd worden.

Lees meer

IoT communicatie

De communicatie zorgt ervoor dat de data tot op de eindlocatie raakt. Dit kan een Cloud of On Premise platform zijn, maar ook andere eindpunten zijn mogelijk.

  • Private LoRa gateway 
  • IoT Gateway
  • IoT Router
  • LoRa
  • Sigfox
  • Bluetooth
  • 868 MHz

IoT Platform

Aan de hand van het IoT platform kan de data van de sensoren gevisualiseerd worden. Hiermee kan men achteraf verschillende handelingen mee uitvoeren. De gevisualiseerde data kan gebruikt worden om rapporten te genereren, alarmen te versturen, automatische acties te ondernemen,… Maar ook o.a. AI en Machine Learning zijn steeds frequenter voorkomende begrippen die hierdoor mogelijk worden.

Lees meer

IoT Solutions: Van industrie naar home automation

Onze IoT oplossingen kunnen in diverse sectoren gebruikt worden. Zowel in de industrie als in de privé kunnen deze veelvuldig ingezet worden. In de industrie kan een complete IoT oplossing uitgewerkt worden om processen, machines of gebouwen te gaan monitoren. Dit kan door een compleet gamma aan sensoren zoals onder andere temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, pulsen, dry contacts, ultrasoon, vibratie, waterdetectie,… In de privé kunnen deze sensoren gebruikt worden om de omgevingsfactoren in en rond een huis te monitoren. Dit gaat bijvoorbeeld over temperatuur, CO2, lichten die al dan niet aan staan, energieverbruik, waterverbruik,…

Master Chips is uw partner om samen op zoek te gaan naar de ideale IoT oplossing. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u bijstaan vanaf het concept tot de uiteindelijke uitrol van uw IoT oplossing.

Contacteer ons vandaag op 056 22 36 73 of Email ons op info@masterchips.be

We streven er naar om onze klanten een absolute top service te leveren.

Contacteer ons!